fbpx
OTTEITA ELÄVIEN KIRJOISTA


Otteita elävien kirjoista on syksyllä 2022 tapahtuva konserttikiertue. Noin kahden tunnin konsertista soitan ensimmäisen puolikkaan akustisia folk-pop -kappaleita, joiden sanoituksissa pohdin pääosin elämää, perhettä, aikaa ja yksinäisyyttä. Toisen puolen soitan niin kutsuttuja näyttämölauluja. Kun yhdistetään Broadway-musiikki, ranskalainen chanson ja suomalainen melankolinen mielenmaisema, tulee Finson.

Näyttämölaulut saivat alkunsa niin kauan sitten, etten edes muista, mutta isoin sykäys niiden nykyiseen muotoon oli, kun sain käsiini isovanhempieni kirjeitä toisilleen sodan jälkeen. Mummi ja vaari asuivat eri paikkakunnilla ja kirjoittelivat intensiivisesti. Niistä kirjeistä välittyi aivan erilainen maailma, kuin missä itse elän – ja siitä kontrastista alkoi syntyä tekstejä ja melodioita. Laulut eivät kerro suoraan isovanhemmista tai niistä kirjeistä, vaan olen ottanut niistä tunnelmaa ja luonut niiden avulla oman maailman, jonne olen sijoittanut fiktiivisiä henkilöhahmoja, joilla on omat ongelmansa, elämänfilosofiansa, ilonsa ja surunsa. Kirjeiden lisäksi se maailma on saanut vaikutteita myös mm. Bukowskin rappioromantiikasta; Kaurismäen ihmisläheisyydestä; Godot’n odottamisen kauneudesta ja Pikku Prinssin uteliaisuudesta.

Kiertue alkaa 12.9.2022 Riihimäen Kino Sammosta – samasta risteyksestä, jossa vaari asui niiden kirjeiden aikaan. Riihimäeltä matka jatkuu Lohjan ja Taalintehtaan kautta Helsinkiin.

TERVETULOA KATSOMAAN!

Maanantaina 12.9. klo 19:00 Kino Sampo, Riihimäki
Lauantaina 17.9. klo 19:00 Toimintakeskus Harjula, Lohja
Perjantaina 23.9. klo 19:00 Bio Pony, Taalintehdas
Torstaina 29.9. klo 19:00 Kulttuurikeskus Caisa, Helsinki

OSTA LIPUT!