fbpx
YKSILÖOPETUS

Annan laulunkirjoituksen yksilöopetusta. Tunnit on mahdollista myös jakaa 2-3 henkilön kesken pienryhmätunneiksi samaan hintaan.

OPPITUNTIEN TAVOITE

Tunneilla lähdetään oppilaan lähtötasosta etenemään kohti valmiita lauluja, kirjoitetaan ja hiotaan tekstejä, ja mahdollisesti sävelletään sekä tuotetaan studiotasoisiksi demoiksi. Pidämme myös kirjaa oppilaan kehittymisestä, jotta edistystä on helpompi seurata.

KENELLE TUNNIT SOPIVAT?

Tunnit sopivat kaikenikäisille tyylilajista riippumatta. Opetan vanhan liiton iskelmistä pop/rockin ja punkin kautta rap-lyriikkaan.

TARVITSEEKO OLLA AIEMPAA KOKEMUSTA?

Aiemmalla kokemuksella ei ole väliä. Jos oppilaalla on jo olemassa olevia tekstejä, lähdemme pohtimaan, miten niitä voisi parantaa ja/tai jatkaa valmiiksi.
Jos oppilas ei ole vielä aloittanut kirjoittamista, haemme keinot inspiroitua ja saada tuotettua raakatekstiä, josta sitten hiotaan valmis kappale.

MITEN LAULUNKIRJOITTAMISTA VOI OPETTAA?

Laulu on silloin hyvä ja valmis, kun se on kirjoittajansa mielestä täydellinen. Opetuksen tarkoitus ei ole puuttua taiteilijan ilmaisunvapauteen tai omaan tyyliin, vaan auttaa jokaista löytämään oma äänensä, tukea ja kehittää sitä.
Opetuksessa analysoidaan olemassa olevia tunnettuja kappaleita, kirjoitetaan omaa tekstiä, josta nostetaan esiin havaintoja ja kysymyksiä oppilaan tekemistä valinnoista ja ratkaisuista.

PITÄÄKÖ OSATA SOITTAA JOTAIN INSTRUMENTTIA?

Soittotaito ei ole välttämätöntä. Säveltää voi vaikka viheltämällä tai hyräilemällä, ja lauluntekstin voi kirjoittaa myös sävellettäväksi jollekin toiselle.

TEORIA

Tunneilla käydään läpi opetuksen ohessa laulunteon laatuvaatimuksia: muun muassa tekstin mittaa ja muotoa, sanojen ja fraasien painotuksia itsenäisesti sekä suhteessa melodiaan. Samalla tutkitaan laulunkirjoituksen muuttumista Toivo Kärjen ajoista nykypäivän radiohitteihin.

YKSILÖTUNNIT VAI KURSSI?

Yksilötunnit on tehokkaampi tapa oppia laulunkirjoitusta kuin perinteiset kurssit, joissa edetään ennalta suunnitellun mukaan, eikä oppilaan omaan tasoon ja tekemiseen voida paneutua tarkasti.

MITEN PALJON TUNNISSA EHTII OPPIMAAN?

Ennen ensimmäistä tuntia oppilas saa ennakkotehtäväksi tuottaa jotain tekstiä (aiemminkin kirjoitettu teksti käy), jota tunnin aikana käsitellään: etsitään ongelmakohtia ja kehitettävää. Tunneilla ei uppouduta luovaan kirjoittamiseen, vaan tehdään ne huomiot, joita oppilas itsenäisesti kirjoittaessaan voi käyttää apunaan. Kymmenessä kerrassa ehtii mainiosti kirjoittaa valmiin laulun tai useammankin, riippuen oppilaan tuotteliaisuudesta.

OPETTAJA

Minulla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus laulutekstien kirjoittamisesta ja säveltämisestä. Olen opiskellut HEO:n lauluntekijälinjalla; Heikki Salon kursseilla sekä itsenäisesti.
Omassa laulunkirjoittamisessa olen pedantti, ja olen sitä mieltä, että laulu on valmis vasta silloin, kun sen jokainen yksityiskohta herättää itsessä ylpeyden tunteen. Uskon, että vaikka nykypäivän radiohiteissä rikotaan lauluntekemisen vanhoja sääntöjä ja runousopin perusteita, on nämä säännöt silti tärkeä tuntea.

MISSÄ OPETUS TAPAHTUU?

Opetus voidaan suorittaa melkein missä tahansa: oppilaan kotona, opettajan soittotilassa, kirjastossa, kahvilassa tai vaikka kävelylenkillä – ja näitä vaihdellen. Tärkeintä on löytää rauhallinen paikka, jossa voi keskittyä ja inspiroitua.

MITÄ MUUTA TUNNEILLA VOI SAAVUTTAA?

Valmiiden laulujen ja demojen lisäksi oppilas kehittää valmiuksiaan kirjoittajana. Lisäksi keskustelen oppilaiden kanssa heidän tavoitteistaan lauluntekijöinä. Musiikkiala on monimutkainen struktuuri, ja minulla on kokemusta väärien mielikuvien luomista unelmista, joita tavoittelin. Lisääntynyt tietoisuus ja omien unelmien kirkastuminen auttaa ja nopeuttaa päämäärän löytymisestä ja sinne pääsemistä. Lisäksi oppilas saa arvokasta tietoa Teoston, Gramexin, kustantamoiden ja levy-yhtiöiden rooleista musiikkialalla.

OPETUSAIKA

Opetusajankohdat sovitaan oppilaiden kanssa jokaiselle tunnille erikseen tai etsitään toistuva aika. Opetus on iltapainotteista arkisin (17.45 – 21.00) sekä päivä- ja ilta-aikaan viikonloppuisin.

HINTA

Yksilöopetuksen hinta on 40€/h tai kymmenen tunnin paketteina 350€/10h (hinnat sisältävät alv 24%).

MITEN TUNNIT VARATAAN JA MAKSETAAN?

Tunteja voi varata sähköpostilla ja maksu tapahtuu joko laskulla tai yleisimmillä maksukorteilla.

TILAA ALTA